Wie zijn wij

Wij zijn Easy Fishing Team, een klein collectief natuurliefhebbers dat Karpervissen en alles wat daarmee te maken kan hebben als gemeenschappelijke passie heeft. Café de Karper is de plek waar alles wat ons hiermee bezighoudt samenkomt. Vanaf 1997 zijn we onszelf Eazy Fishing Team gaan noemen. Een term die perfect past binnen onze filosofie. Alles wat we doen geschiedt in ons eigen tempo, op geheel eigen wijze en laten we ons niet gek maken door de commercie die de Karpervisserij al jaren in zijn greep houdt. We zien onze hobby als totaalbeleving en jagen dan ook geen gewichten en afmetingen na.

 Definition of the word Easy

 Het oorspronkelijke idee achter Café de Karper was de behoefte aan een plek waar we onze vis-foto’s en video’s konden opslaan, aangevuld met onze logboeken, vangsttabellen en interessante artikelen die we door de jaren heen verzameld hadden. Alles bij elkaar opgeteld hadden we dan ook een enorme berg data verzameld en daar wilden we iets mee doen. Eventueel zichtbaar voor publiek. Dit raakte in een stroomversnelling toen we in 2011 besloten onze visserij over een heel andere boeg te gooien. De parkvijvers, singels en kanalen zouden we overslaan en wilden het avontuur tegemoet en alleen nog maar voor de grootst mogelijke uitdaging gaan; (boot)Karpervissen op de Benedenrivieren.

 

We kwamen er al snel achter dat deze vorm van visserij het uiterste vergt van mens en materieel en onze uitzet hier maar ten dele voor geschikt was. Als we succesvol wilden zijn op deze enorme watermassa dan was er nog een hoop te doen. We trokken het grootste deel van een jaar uit om veldwerk te verrichten en onze spullen op orde te krijgen. Materiaal wat niet in de winkel te verkrijgen is of niet aan onze wensen voldoet maken we zoveel mogelijk zelf. Een deel van onze zelfbouw-projecten is te vinden in onze “Werkplaats” met foto reportages en tutorials. Het zijn praktische oplossingen voor problemen waar wij tijdens onze sessies op de rivier tegenaan lopen.   

 

Het Benedenrivierengebied is een gebied waar de laatste paar jaar een heleboel over te doen geweest is in de media en dan met name het Haringvliet. De Nederlandse politiek is onder Europese druk gezwicht omwille van het zogenoemde “Kierbesluit”. Dit beluit is bedoeld om het Rijn-Maassysteem in ere te herstellen en houd in dat de Haringvlietsluizen open gaan. Hierdoor ontstaat er weer een open verbinding met de Noordzee en gaat de hele dynamiek van het gebied veranderen, inclusief flora en fauna. Het Kierbesluit zal vanaf 2018 geimplementeerd worden en omdat onze visserij zich voornamelijk in dit gebied concentreerd houden wij de verdere ontwikkelingen hierover dan ook nauwlettend in de gaten, aan de waterkant maar ook digitaal. We houden een database bij van artikelen en onderzoeken over dit onderwerp in onze“Bibliotheek”. Alles is te downloaden en bevat voor de liefhebber een enorme schat aan informatie. Ook zijn we bezig met een special over het Kierbesluit. Een documentaire van een uur die begint bij de geschiedenis van onze strijd tegen het water en eindigd bij de onvoorziene gevolgen die het voltooien van de Deltawerken met zich meebracht en hoe we dat op proberen te lossen. Al met al heeft dit voor een stukje bewustwording binnen de groep gezorgd en dat proberen we middels Café de Karper uit te dragen en te delen. 

 Op dit moment bestaat Easy Fishing Team uit 3 kernleden en een aantal jongeren die incidenteel meegaan. De teamleden hebben allemaal een persoonlijke introductiepagina die te bekijken is wanneer je op de profielfoto’s hieronder klikt.