Walter van der Zwet

Hallo, ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Walter en ik ben de bedenker van deze site. Ik ben deze site eigenlijk een beetje uit verveling begonnen en omdat de PC en het internet ook een hobby van me zijn. De andere twee 2 leden van het EZ Fishing Team helpen mij om de site te aan te vullen en te onderhouden.

Beginnen met vissen

Ik ben al heel jong begonnen met vissen samen met mijn vader. We vistten dan op witvis bij de Zweth in de Schie of het Lage Bergse Bos. Op vakantie in Noorwegen heb ik nog geprobeerd om te blinkeren op Zalm en Forel, dat liep uit op niets. Ik was toen 15. Sinds 1996 ben ik bevriend geraakt met Anton en vanaf die periode ben ik aan het vissen geslagen op karper. Het sprak me gelijk aan dat je gelijk een paar dagen kon gaan vissen. Het vissen ging dan gewoon 24 uur per dag door.

Karpervissen

We zijn heel amateuristisch begonnen met een paar hengels, een paar zelf gemaakte wakers en een paraplu. Beetmelders hadden we nog niet. Langzamerhand hebben we de uitrusting flink uitgebreid. Tegenwoordig hebben we een auto nodig om de spullen te kunnen vervoeren. Sinds een paar jaar hebben we ook een bootje tot onze beschikking en is ook Marco in the picture gekomen. Met de boot kunnen we nu ook op de grote rivieren vissen. Ook is het makkelijker om visplekken te spotten vanuit de boot.

Gezondheid

 De laatste jaren kan ik door gezondheids-redenen niet meer zo vaak gaan vissen als ik zou willen. Een spontane sessie al helemaal niet. Ik ben echter niet van plan om mijn hobby dan maar op te geven. In plaats daarvan  ben ik druk met deze site bezig en sla ik 2 vliegen in 1 klap. Ik ben met de PC bezig én met vissen. Dat ik soms niet kan gaan vissen of niet meer op gekke plekken kan komen vind ik wel heel jammer, het vissen is voor mij genieten van de rust en het geluid van het kabbelen van het water. In de tussen tijd proberen we praktische oplossingen te bedenken om toch af en toe te kunnen vissen. Ik kan niet wachten totdat we weer eens gaan!