Logboek 30-04-2013 LBB

Logboek 30 April 2013 

Het is Woensdag half 5 als pa komt en we de auto inladen. Tegen zessen zitten we aan de waterkant in het Lage Bergse Bos. Vanasf de parkeerplaats is het ongeveer 100 meter lopen, wat met de Karper Kruiwagen een makkie is. We vissen naar het bos toe, met achter ons een boeren veld. We hebben de wind in de rug en het is daardoor best fris.

We zien gelijk hele grote rimpelingen als we bij het water aankomen. Dan begint het natuurlijk gelijk te kriebelen, dus hengels erin en vissen! Links van ons liggen 2 bruggetjes waarvan de rechter direct bevist kan worden. De linker ligt in een zij-arm waar met de andere hengel op het hoekje wordt gevist. Pa vist op witvis met de vaste hengel en daar zit ik naast met de Feeder waar een dobbertje aan hangt. Samen mogen we met 4 hengels vissen dus zijn we volkomen legaal bezig.

Materiaalpech!

Pa wist de eerste vis te vangen, een Voorn. Niet lang daarna om kwart over één een aarzelende aanbeet op de linker Karper hengel. Als ik de hengel pak en aan de slinger wil draaien breekt deze af!