Logboek 23-07-2012 HV Deel 1

Maandag 23 Juli 2012

 Eindelijk is het zover, het is zomervakantie! Nou ja, wat er nog van over is dan. Ik heb een week langer doorgwerkt en alleen de werk bus moet nog naar de garage maar daarna ben ik dan toch echt vrij. Ik heb weken naar dit moment uitgekeken. Ik heb 2 hele weken te spenderen aan de visserij en ben dan ook het hele weekend al bezig geweest om alles in kannen en kruiken te gieten.  Ik wil niets aan het toeval overlaten, ik wil het tot maximaal een week uit kunnen houden. Gezien het feit ik van plan ben om op een afgelegen stek te vissen, is het van belang alles 3 keer te checken. Ik kan niet zo maar even heen en weer, dat is duidelijk. Als de laatste verplichting gedaan is, rijdt ik om 12:00 uur de snelweg op richting de Haringvlietbrug. Het begint voor het eerst een beetje op zomer te lijken dit jaar. Het voorjaar startte uitbundig maar veranderde al snel in heel veel regen. De zon is in ieder geval meer dan welkom. De sigaretten aansteker in de auto is nog steeds kapot dus wordt de boot ouderwets met de voet opgepompt. Het hele zaakje is binnen een uur gereed en vaar ik al gauw het Haringvliet tegemoet. Door het mooie weer zijn er nogal wat bootjes op het water. Ik wil echter zo min mogelijk opvallen en doe het daarom langzaam aan. Het is 20 tot 25 minuten varen waarvan het laatste stuk elke keer weer anders is. Een nagenoeg ondoordringbaar tapijt van algen verspert de toegang tot de beoogde vis plek. Toch lukt het, met wat kunst en vliegwerk, tussen de plakkaten door te laveren. Stom toevallig kom ik precies uit bij de plek waar ik naar binnen moet. Een paar weken geleden waren Walter en ik hier al polshoogte komen nemen en toen viel de alg nog enigszins mee. Het is dan ook knap wat moeder natuur, met dat kleine beetje zonlicht van de afgelopen dagen, heeft kunnen doen. Bij de blokkendam aangekomen zie ik tot mijn opluchting een stuk minder algen op de stek zelf. Door de stroming wordt ik zó door de opening heen getrokken en hoef ik alleen maar het midden aan te houden. Meteen laten de eerste vissen zich zien. Vooral brasem en een enkele karper schieten verschrikt weg als ik zachtjes aan kom varen. Het water staat erg laag en is daarbij ook nog eens kraakhelder. Ik kan dan ook overal tot op de bodem kijken en zeker met een polarized zonnebril, geeft dat toch wel een extra dimensie aan het geheel. Het geeft gelijk een goed gevoel om te weten dat er vis op de stek zit, zeker de karpers. Als ik de landingsplaats bereik moet ik alles nog doen. Ik moet als eerste een ronde plek met een diameter van een meter of 3 zien te creёren.