Logboek 21-05-2009 DL

Donderdag 21 Mei 2009

 De vorige sessie, aan het begin van deze maand, was een beetje tegengevallen. Omdat het dit jaar al vroeg warm was, hadden we mager gevangen. Dit keer hopen we revanche te nemen. We gaan dan ook vier nachten en we hebben voor de gelegenheid de rubberboot meegenomen. De weersverwachting is uitstekend te noemen. Een temperatuur van 17 tot 20 graden met windkracht 3 en af en toe een bui. Er kan echter ook nog onweer, hagel en windstoten voorkomen, zo is er voorspeld. Volgens de statistieken zou dit in ons voordeel moeten zijn. De rubberboot gebruiken we om wat zelfgebouwde staafmarkers neer te zetten en tegelijkertijd maїs en boilies te voeren.

Ook varen we sommige lijnen uit zodat alles precies op de juiste plek ligt. Halverwege de middag zijn we helemaal klaar met de set up en zijn we in afwachting van wat komen gaat.

Bezoek

Na het avondeten moet ik even een grote boodschap doen in de bosjes. Op de terugweg merk ik dat mijn zonnebril weg is. Ik loop dezelfde weg terug en zie hem halverwege liggen als plots Marco begint te roepen. Als ik aan kom rennen zit er al een vis aan zijn rechterhengel. Niet veel later kunnen we om 17:45 uur een kleine Schub noteren van 13 pond en 67 centimeter lang.