Logboek 09-10-2008 DL

Donderdag 9 Oktober

 Het is een maand geleden sinds de super sessie op het kanaal door Dirksland. Het is nog niet heel erg koud ’s nachts en daarom willen we nog een laatste maal gaan. Doordat Marco creatief het rooster in  deelt op het werk, kunnen we donderdag al vertrekken. Er is gisteren nog maїs gevoerd voor de zekerheid. Alleen wel een stuk minder dan normaal. We zetten alles weer exact zo neer als gewoonlijk en aan elke hengel gaat een zelf gedraaide vismeel boilie.al gauw zitten we achterover geleund.

De verwachtingen voor de komende drie nachten zijn hoog gespannen. Er gebeurd echter de hele dag niets en ’s avonds kruipen we, nog zonder enkel teken van leven, de slaapzakken in.

Diepe slaap

Het  is 02:00 uur wanneer Marco een run op zijn linker hengel krijgt. Ik krijg er echter helemaal niets van mee want ik lig in een diepe slaap. Net als Marco de vangst in een bewaarzak hangt, komt er een aanbeet op mijn linker hengel. Na herhaaldelijk te hebben geroepen wordt ik eindelijk wakker en kom de bivvy uitgestormd. Marco heeft de hengel al ter hand genomen en ik kan hem zo overnemen. Terwijl ik de vis sta te drillen hoor ik het relaas van de eerdere vangst. Het is geen kleintje hoor ik, morgen zullen de meetinstrumenten uitkomst bieden. De vis die ik aan de lijn heb is niet van plan om zonder slag of stoot op te geven. Terwijl ik de vis langzaam maar zeker dichterbij krijg, staat Marco al klaar onder aan het talud. Daarna zit de vis in no-time in het landingsnet en hebben we allebei onze eerste van de sessie te pakken. De wat kleinere Schub Karper gaat een bewaarzak in en roken we nog een peuk voordat we terug naar bed gaan. In de tussen tijd heb ik zeiknatte sokken gekregen van de dauw op het gras. Dat resulteert natuurlijk in kouwe voeten. Snel de misschien nog warme slaapzak in! Dat opwarmen lukt maar langzaam. Ik hoef er in ieder geval niet meer uit die nacht want verdere aanbeten blijven uit.

Wakker worden!

Het schemert nog een beetje en is buiten alles zeiknat van de dauw wanneer Marco een run krijgt op zijn middelste hengel. Bij hoge uitzondering heeft hij er een derde of ‘bij’ hengel bijgelegd. Deze gok loont de moeite en wordt om 07:30 uur de dag begonnen met een kromme hengel. Ik ben weer eens niet de vlotste maar ben nog net op tijd om de vis te scheppen. Het blijkt een Spiegel Karper. Hoewel we de vorige sessie beiden een Spiegel vingen, blijft dat toch altijd een beetje speciaal. Met deze vangst besluiten we dan maar gelijk de hele vangst te fotograferen en maken er een foto sessie van.