Logboek 09-07-2008 VLD

(vissers)Bloed kruipt waar het niet gaan kan

Alsof de duvel er mee speelt. Sinds vorige week een splinternieuwe vis maat (Marco) erbij en vandaag, na een afwezigheid van zeker 2 jaar, is vis maat Walter weer terug. Door een combinatie van omstandigheden was er geen motivatie meer en dat geldt ten dele ook voor mezelf. Weken geleden hebben we tijdens een avondje doorzakken echter besloten om weer eens samen te gaan vissen.

Zaterdag 9 Juli

Nu is het 07:00 uur Zaterdag ochtend en staan we met de spullen aan de oever van de singel in Vlaardingen, waar ik voorheen altijd goed gevangen heb. We hebben expres voor deze locatie gekozen omdat het makkelijk toegankelijk en dichtbij is maar vooral omdat ik hier altijd vis gevangen heb. Gedurende een week heb ik om de dag zo’n 50 Scopex boilies gevoerd. Een boilie soort die de vissen hier nog wel kennen. We hebben afgesproken om Walter zijn hengels op mijn stekken te leggen voor maximale vang kans. Dat is de volle breedte van de singel naar rechts toe gevist. Mijn hengels komen aan de linker kant te liggen richting de bocht, voor het einde van de singel. Ik hoop nog een vis te kunnen vangen die aan Walter zijn haak aas voorbij gezwommen is maar ik geef mezelf weinig kans. Ondanks dat de visserij een beetje op zijn gat gelegen heeft, hebben we zeker niet geheel stil gezeten. Walter had eerder een rubberbootje gekocht met een minuscuul elektromotortje met een vermogen van 150 WATT. Accu en lader werden aangeschaft en vandaag zal de boot voor het eerst gebruikt worden om de singel over te steken. Dat valt nog niet mee want het motortje is eigenlijk geen partij voor de wind. Toch lukt het om alle spullen droog naar de overkant te brengen. Het is jammer van de wind want verder is het stralend weer en mogen we eigenlijk niet klagen.

Losse flodder

Het kampement wordt opgebouwd en is het tijd voor een bakkie. Om 10:00 uur de eerste aanbeet. Walter krijgt een run op zijn linker maar jammer genoeg is de aanslag mis. Het begin is er echter, toch duurt het nog tot 16:00 uur voordat de volgende aanbeet zich aandient. Walter zijn rechter krijgt een volle fluiter en dit maal is het wel raak. Alhoewel de vis relatief snel onder de kant is, ontstaat er toch nog een lange strijd waarbij de vis eindeloos achtjes blijft maken.  Uiteindelijk geeft de vis op en zet ik de landing in. Walter zijn allereerste Karper sinds jaren en na het meten en wegen, 77 centimeter bij 16 pond,  wordt deze natuurlijk op de gevoelige plaat vastgelegd. Met deze vangst is de sessie eigenlijk al geslaagd maar we hebben nog een heel stuk voor de boeg en wachten geduldig af.