Wie zijn wij


 

Definition of the word Easy

Klik op de namen om te zien wie het is!


Walter. Owner/Admin

 

Hallo, ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Walter en ik ben de bedenker van deze site. Ik ben deze site eigenlijk een beetje uit verveling begonnen en omdat de PC en het internet ook een hobby van me zijn. De andere twee 2 leden van het EZ Fishing Team helpen mij om de site te aan te vullen en te onderhouden.

Beginnen met vissen

Ik ben al heel jong begonnen met vissen samen met mijn vader. We vistten dan op witvis bij de Zweth in de Schie of het Lage Bergse Bos. Op vakantie in Noorwegen heb ik nog geprobeerd om te blinkeren op Zalm en Forel, dat liep uit op niets. Ik was toen 15. Sinds 1996 ben ik bevriend geraakt met Anton en vanaf die periode ben ik aan het vissen geslagen op karper. Het sprak me gelijk aan dat je gelijk een paar dagen kon gaan vissen. Het vissen ging dan gewoon 24 uur per dag door.

Karpervissen

We zijn heel amateuristisch begonnen met een paar hengels, een paar zelf gemaakte wakers en een paraplu. Beetmelders hadden we nog niet. Langzamerhand hebben we de uitrusting flink uitgebreid. Tegenwoordig hebben we een auto nodig om de spullen te kunnen vervoeren. Sinds een paar jaar hebben we ook een bootje tot onze beschikking en is ook Marco in the picture gekomen. Met de boot kunnen we nu ook op de grote rivieren vissen. Ook is het makkelijker om visplekken te spotten vanuit de boot.

Gezondheid

 De laatste jaren kan ik door gezondheids-redenen niet meer zo vaak gaan vissen als ik zou willen. Een spontane sessie al helemaal niet. Ik ben echter niet van plan om mijn hobby dan maar op te geven. In plaats daarvan  ben ik druk met deze site bezig en sla ik 2 vliegen in 1 klap. Ik ben met de PC bezig én met vissen. Dat ik soms niet kan gaan vissen of niet meer op gekke plekken kan komen vind ik wel heel jammer, het vissen is voor mij genieten van de rust en het geluid van het kabbelen van het water. In de tussen tijd proberen we praktische oplossingen te bedenken om toch af en toe te kunnen vissen. Ik kan niet wachten totdat we weer eens gaan!Anton. Owner/Mod


Mijn naam is Anton en ik ben de spil binnen het team van EZ Fishing. Zonder mij hadden de andere leden elkaar waarschijnlijk nooit ontmoet maar ondertussen zijn we een leuk collectief geworden.

Vissers bloed

Het vissers bloed begint bij mij al vroeg door de aderen te stromen wanneer ik als zoon van een zeeman geboren wordt. Mijn vader vistte ook wel, vooral op zee tijdens zijn reizen, en maakte daar foto’s en dia projecties van. Ik kan me nog de vangst van een haai, aan een vleeshaak gedrenkt in bloed herinneren, tijdens een vertoning thuis. Natuurfilms werden mij sowieso met de paplepel ingegoten. Vooral van Jacques Cousteau, een van mijn jeugdhelden.  In de werkplaats op de zolder stonden de vis koffers uitnodigend om mijn aandacht te vragen. Hier kon ik toch maar moeilijk van af blijven en omdat mijn vader nogal zuinig was op zijn spullen, gingen we zo nu en dan in de plaatselijke singel vissen. Natuurlijk in de hoop dat ik zo mijn zin kreeg en van de spullen afbleef maar het tegenovergestelde gebeurde echter. Mijn interesse in alles wat zich in, op en om het water afspeelde, was allang gewekt. Vanaf een jaar of 6 was ik al gauw niet meer van het water in de buurt weg te slepen. Met een combinatie van zee-visspullen en wat fijner materiaal voor op witvis, zette ik mijn eerste stappen in het wereldje van de sportvisserij. Een vergunning had ik nog nooit van gehoord en de kunst van het vissen werd in het begin vooral afgekeken bij de oudere jongens uit de buurt, waaronder mijn buurjongen. Zo zag ik de eerste Karpers gevangen worden en zou ik wensen dat ik er ooit zelf een mocht vangen. Zo ving ik natuurlijk allang de nodige vissen zoals de bekende witvissen maar ook Schele Posjes en Baarzen.

De eerste Karper

Vriend Karper liet nog even op zich wachten. Toch kon het niet lang uitblijven voordat de eerste zich aandiende. Onder toeziend oog van mijn vriendjes van toen, kwam nota bene een Spiegelkarper, op de gevoelige plaat te staan. Hierna was de singel niet meer genoeg en hoewel ik me nog niet specialiseerde, beviste ik alle bekende wateren in Hellevoetsluis. Ik begon ook wedstrijden te vissen op Zaterdag ochtend. Er werd gevist in het Dibbets plantsoen of de Vestinggrachten. Winnen deed ik niet veel maar werd wel vaak tweede en dat was voldoende om de gewonnen visspullen op pijl te houden. Bij elke gelegenheid werden ook nog eens spullen gevraagd en toen ik een jaar of twaalf was, had ik voor iedere vissoort wel de juiste spullen, inclusief zeevissen. Af en toe gingen mijn vader en ik met een trawler mee om op Makreel of Kabeljauw te vissen. Ook ging ik wel op Steenbolk vissen bij de Haringvlietdam. Mijn voorkeur ging echter uit naar het zoete water. In de jaren die volgden bleef ik altijd vissen, zelfs op vakantie in bijvoorbeeld Frankrijk. Zo vingen ik en mijn broertje Patrick zelfs slangen aan een stok met een gevonden lijn + haak waar een klein dood visje aan zat. Een andere vakantie ving ik Zonnebaarzen in een bos ven. Vanaf mijn veertiende heb ik in Limburg gewond. Door de omstandigheden thuis en gebeurtenissen uit het verleden, was dat op dat moment het beste zo. Op het terrein waar ik terecht kwam bevond zich ook een vis vijver met daarin vooral heel veel Karper! Algauw werden daar de vrije uurtjes doorgebracht en in de zomervakantie ging ik ook nog eens op waterscouting kamp, wat betekende dat ik met mijn tentje en mijn hengels aan de Maasplassen stond. Ik had ook nog eens een kano voor de hele vakantie tot mijn beschikking! Toen ik 18 werd moest ik keuzes gaan maken en besloot ik in de buurt van Rotterdam te gaan wonen. Dat werd uiteindelijk Schiedam alwaar ik in een huis kwam te wonen samen met nog 7 andere jonge mensen in dezelfde leeftijd.

19 EZ 97

Alhoewel ik al eerder in de nacht had gevist, zowel in Hellevoetsluis als in Limburg, begonnen hier de eerste echte nachtelijke sessies. Het plaatselijke Beatrixpark was hier een uitstekende plek voor en het was in deze periode dat Walter en ik elkaar ontmoetten en we begonnen met Karper vissen (Engelse stijl). Het is dan 1997 en het EZ fishing team is eigenlijk geboren. In de jaren die volgen komen er leden bij en gaan er weer leden weg maar Walter en ik blijven, met enkele pauzes, altijd vissen. Het duurt echter nog tot 2008 voordat Marco zich bij de club voegt en de huidige samenstelling ontstaat. Ik leer hem kennen via het werk alwaar hij een nieuwe collega is.  We schrijven inmiddels 2013 en is het idee van deze site ontstaan. Walter en ik waren altijd al bezig met het documenteren en archiveren van de foto’s en video’s die we door de jaren heen gemaakt hebben. Door diefstal is er echter een hoop materiaal, uit mijn jeugd en de beginjaren van Team EZ, verloren gegaan. We hebben dus veel tijd moeten steken in het nog redelijk compleet te krijgen van de geschiedenis. We wilden dan ook niet eerder aan een site gaan beginnen voordat alles een beetje duidelijker gemaakt was. Daarbij is een site als deze dan ook niet compleet zonder een introductie van de mensen die er achter zitten. Dit is dus in het kort omschreven wat mijn band met de visserij, en de andere leden, is.Marco, Core member


Hoi, ik ben Marco. Als lid van het EZ Fishing Team, ben ik onderdeel geworden van deze site. Om die reden heeft de webmaster mij gevraagd een stukje over mezelf te schrijven.  Nou daar zit je dan achter je Laptop en ga het dan maar eens vertellen, toch ga ik het maar proberen.

Beginnen met vissen

Als klein kind ben ik begonnen met vissen in de vele singels die Schiedam rijk is. Daar probeerden  we de voorns, baarsjes en grondeltjes aan de haak te krijgen. Soms hadden we succes  en soms was de teleurstelling  groot, als er niets gevangen werd. Zo af en toe zag ik de grote mannen met een kromme hengel staan en dan werd er een Karper gevangen. Als kind dacht ik toen dat dit alleen maar voor volwassen mensen was weg gelegd. Tot op het moment dat één van de karpers het in zijn hoofd haalde om dat hele kleine pluimpje van wit brood te pakken, waar mijn haakje in zat. Met een kleine vaste stok en 10/100 lijn had ik geen kans maar vanaf dat moment wist ik het zeker, deze vis moest gevangen worden! Na het hoofd van mijn ouders letterlijk gek gezeurd te hebben kreeg ik mijn eerste werphengel. Een vier meter lange uitschuif hengel en oude molen van opa, waar je de slip op vast of los kon zetten.  Het ding was zo vaak gebruikt door opa dat er geen mogelijkheid was om hem af te stellen, het was alles of niets.

De eerste Karper

Maar goed, de eerste dag op stap met een bonk jonge kaas en zelf in elkaar geflanste steunen, en wie kent hem niet, de rood witte bal als beet verklikker. Na een goede twee uur werd de aller eerste karper geschept met het geleende schepnet van de buurman. En je raad het al, een karper visser was geboren. In de jaren er na vond menig karper de weg naar mijn schepnet en toen ik mijn huidige vrouw leerde kennen bleek daar ook nog eens een zwager bij te horen die ook met dezelfde hobby was besmet.  Na het rondje van voor stellen aan de schoon familie was al gauw besloten om de volgende ochtend te gaan vissen in een groot parkwater in onze stad, het Beatrixpark. Het is dan 1983.Vele jaren  en vele vissen later, lonkte toch die mooie vaart die door Schiedam  loopt. Na een aantal jaren raakten we hier op uitgekeken en zochten we een nieuwe uitdaging. Deze  werd gevonden in het Wilhelmina kanaal waar we vanaf 1994 hebben vertoefd, en niet zonder succes. Helaas kwam er door de geboorte van mijn dochter in 98 en drukke werkzaamheden een voorlopig einde aan het vissen.

Herstart

Jaren later, wanneer ik net bij een  nieuwe  werkgever ben begonnen, moet ik op een gegeven moment wat spullen in de loods uitzoeken. Hierbij kwam ik tot mijn verbazing een hele karper opstelling  tegen.   Na wat navraag bleek dit van Anton te zijn na een gesprek en het bekijken van foto’s, was het vuur algauw weer aan gewakkerd. Het foto boek werd onder een dikke laag stof vandaan gehaald  waar, na te hebben gekeken, besloten werd om de hengels na 11 jaar maar weer is  uit de foedraal te halen. En werd er met Anton af gesproken om eens op zoek te gaan naar een mooie, maar vooral een rustige, stek waar je ongestoord je gang kon gaan. Deze werd gevonden in Dirksland waar we drie mooie jaren hebben beleefden. Inmiddels had ik Walter de maat van Anton leren kennen en waren we er van overtuigd dat de rivieren delta onze gezamenlijke nieuwe uitdaging zou worden. We vangen ook nog wel eens wat en dat is mooi maar het najagen van ponden ben ik al lang vergeten. Een Karper van 10 pond geeft mij net zo veel plezier. Probeer op 7500 ha de vis maar eens op te sporen. Op de stukken waar we vissen is de natuur zo mooi dat ik er niet eens voor naar het buitenland hoef.

Nu genoeg over mezelf, de site moet verder volstaan. Vang ze iedereen! 
Cafe-de-Karper

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK